Back to Top

10apr08:00Hiška eksperimentov na Dvojezični osnovni šoli in vrtcu Števanovci na Madžarskem

Podrobnosti dogodka

Hiša eksperimentov je prvi slovenski center znanosti, rojen iz civilne iniciative, ki zelo aktivno deluje že 28 leto. V sredo, 10. 4. 2024 bo Hiša eksperimentov obiskala Dvojezično osnovno šolo in vrtec Števanovci na Madžarskem.

Hiša eksperimentov bo svojo osnovno misijo opolnomočenja družbe za kritično sklepanje tokrat udejanjila na način mobilnega centra znanosti – Hiške eksperimentov. Kako bo vse skupaj izgledalo? V učilnice bomo namestili 50 interaktivnih eksperimentov, ki so namenjeni individualnemu in skupinskemu eksperimentiranju. Vsak učenec – obiskovalec – se bo lahko sam spoprijel z atraktivno znanostjo, ki se skriva v eksperimentih, spreminjal parametre in se testiral. Saj veste, da radi testiramo sami sebe, nismo pa preveč radi testirani od drugih.

Vzpodbujamo napake, pravzaprav ustvarjamo varno okolje za delanje napak. Napake so dobre in koristne, saj se na svojih napakah največ naučimo

Poleg eksperimentiranja bomo izvedli tudi nekaj znanstvenih dogodivščin – to so interaktivni znanstveni šovi, ki spodbujajo radovednost, postavljanje vprašanj, iskanje odgovorov, postavljanje hipotez, njihovo preverjanje in diskusijo.

Dodatne informacije: Dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov – miha.kos@he.si; T: +386 (0)1 3006888

Obisk sofinancira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(Sreda) 08:00(GMT+02:00)

Lokacija

Dvojezična osnovna šola in vrtec Števanovci

Apátistvánfalva, Fő út 117, 9982 Madžarska

Skip to content