Back to Top

10apr18:30Jurjevanje v Kulturnem centru Korotan na Dunaju

Podrobnosti dogodka

Dolgo pričakovana pomlad je končno tukaj. Povsod nas obdaja sveže zelenje in s tem duhom optimizma Slovenski kulturni center Korotan vabi na izlet v Belo krajino. Ta slikovita pokrajina v jugovzhodni Sloveniji je nekoliko odmaknjena od preostalih delov države in je zato ohranila velik del svoje prvinskosti. Ljudje tam še vedno obeležujejo stoletja stare običaje, ki so del vsakdana tudi za mlajše generacije.

Jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji, letos praznuje 60. obletnico. Prvič je bil organiziran leta 1964. Od 19. do 23. junija 2024 bo Črnomelj prevzelo praznično vzdušje, zaznamovano z nastopi številnih ansamblov iz Slovenije in tujine.

SKC Korotan vabi, da na Dunaju podoživite to prijetno vzdušje praznovanja obletnice in se jim v sredo, 10. aprila 2024, ob 18.30 pridružite pri obeleževanju tega tradicionalnega običaja. Po topli dobrodošlici vas čaka nastop folklorne skupine Dragatuš, nato pa se boste razvajali z domačimi dobrotami iz Bele krajine. Obenem bodo vinogradniki stregli značilna belokranjska vina.

Organizator v pričakovanju številčne udeležbe prosi, da se na dogodek prijavite do 5. aprila 2024 prek slowenien.at@slovenia.info.

Več

Čas

(Sreda) 18:30(GMT+02:00)

Lokacija

Slovenski kulturni center Korotan

Albertgasse 48, 1080 Wien, Avstrija

Skip to content