Back to Top

18okt(okt 18)08:3022(okt 22)13:0023. mednarodni lutkovni festival "CIKL CAKL" v Šmihelu pri Pliberku

Podrobnosti dogodka

Med 18. in 22. oktobrom se bo v Šmihelu pri Pliberku odvil 23. mednarodni lutkovni festival “CIKL CAKL”, ki obljublja očarljiv teden predstav za vso družino. Festival ponuja program z večjezičnimi predstavami in lutkovnimi delavnicami. Ponujajo raznolik program, od klasike, kot je “Rdeča kapica”, do sodobnih predstav, kot je “Blade Runner oder das Märchen Mensch”.

Najpomembnejši dogodki:
Odprtje festivala na občinskem uradu v Šmihelu v sredo, 18.10. ob 18. uri z lutkovno razstavo “[lútk| a]” in humoristično predstavo “Varietà Mutanda”.
Predstave za mlade in odrasle v petek zvečer: Uživajte v fascinantnem svetu lutkovnega gledališča na več predstavah in prijetnem druženju v novih prostorih kulturnega društva.
Lutkovni delavnici in kosilo za otroke v soboto: Otroci bodo lahko na dveh različnih delavnicah izdelali svoje lutke. Otroški festivalski dan se začne ob 11. uri s predstavo »Die Seiltänzerin«.

Razstava lutkovnega gledališča:

V času festivala CIKL CAKL bodo na občini v Šmihelu pri Pliberku razstavljene lutke različnih stilov, ki so bile v zadnjih desetletjih izdelane za lastne produkcije lutkovnih predstav. Odprtje razstave bo v sredo, 18. oktobra, ob 18. uri. Lutke bodo v prostorih občine na ogled do 15. novembra 2023. Prisrčno vabljeni na ogled!

Podrobnejši program festivala najdete s klikom na naslednjo povezavo: PROGRAM

Za dodatne informacije se obrnite na g. Miriam Kaiser, članico organizacijske ekipe KPD Šmihel. 0650/5050314; m.smolnik@gmx.at

Več

Čas

18 (Sreda) 08:30 - 22 (Nedelja) 13:00

Lokacija

Farna dvorana Šmihel pri Pliberku

St. Michael ob Bleigurg 8, 9141 St. Michael ob Bleiburg

Organizator

Katoliško prosvetno društvo Šmihel

Skip to content