Back to Top

02mar19:3055. Primorska poje: koncert v Nabrežini

Podrobnosti dogodka

V soboto, 2. marca v Nabrežini koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Po slovesni otvoritvi v vili Vipolže je 55. zborovska revija Primorska poje dosegla ta konec tedna odre na italijanski strani meje, kjer se zgodovinski dogodek Zveze pevskih zborov Primorske odvija s sodelovanjem tržaških in goriških kulturnih organizacij in s sodelovanjem mnogih krajevnih društev.

Tržaška Zveza cerkvenih pevskih zborov bo v soboto, 2. marca ob 20.30 gostila koncert v dvorani Kulturnega doma Igo Gruden v Nabrežini. Obeta se izjemno zanimiv pevski večer, ki bo idealno tolmačil naravo Primorske poje z izborom zelo različnih skupin. Mladinski zbor, ženska in moška skupina, vokalne skupine s širokim programskim razponom bodo nagovorile ljubitelje zborovske glasbe z originalnimi vsebinami. Na sporedu bodo istrske ljudske, poklon Stanetu Maliču, pesmi o miru iz mednarodne literture, lovske in domoljubne skladbe.

Revija se bo začela s pozdravom openskega mešanega cerkvenega zbora sv. Jernej, kateremu bo sledil Lovski pevski zbor Zlatorog Vipava, ki redno nastopa na Primorski poje od leta 1976. Publiki se bo nato predstavila moška Kompanija Izolana, ki deluje v duhu klape, a z raznolikim repertoarjem. Zapela bo tudi novogoriška ženska vokalna skupina Zimzelen, ki je v šestih letih delovanja že nastopila v EP v Bruslju in v Strasbourgu. Na izjemno bogatem pevskem večeru bo občinstvo lahko prisluhnilo tudi petju Okteta Aljaž iz sv. Antona in Mešanemu mladinskemu zboru Šempeter-Vrtojba, ki letos, projektno nastopa s sporočilom miru. Večer s prostim vstopom in »obveznim« druženjem z zbori na koncu poteka s sodelovanjem MeCPZ in Župnije sv. Roka.

Ta konec tedna bo priljubljena revija primorskih zborov zazvenela tudi 1. marca v Štandrežu in v Gropadi, v nedeljo pa v centru Bratuž v Gorici. Naslednji koncert Primorske poje v organizaciji ZCPZ bo 14. aprila v cerkvi v Križu.

 

55. REVIJA PRIMORSKA POJE

sobota, 2. marec, ob 20.30

KD Igo Gruden, Nabrežina

 

sodelujejo:

Mešani cerkveni pevski zbor Sveti Jernej, Opčine Janko Ban
Lovski pevski zbor Zlatorog, Vipava Peter Vidrih
Kompanija Izolana, Izola Zoran Milenkovski
Ženska vokalna skupina Zimzelen, Nova Gorica Uroš Cej
Oktet Aljaž, Sveti Anton Matej Lazar
Mešani mladinski zbor Šempeter-Vrtojba Mojca Maver Podbersič

 

Več

Čas

(Sobota) 19:30(GMT+01:00)

Lokacija

Kulturni dom Igo Gruden

Nabrežina št. 89 34011 Nabrežina Trst – ITALIJA

Skip to content