Back to Top

03apr18:00ASEF mladi umi: Ajda Óvári - Logopedija in umetna inteligenca

Podrobnosti dogodka

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) v sodelovanju z Društvom logopedov Slovenije in Ljudsko univerzo Kranj organizira poljudnoznanstveno predavanje, ki ga bo v sredo 3. aprila ob 18. uri izvedla Ajda Óvári, štipendistka ASEF generacije 2021, diplomirana kognitivna znanstvenica in magistrica logopedije, zaposlena kot logopedinja v Angliji pri podjetju Magic Words Therapy.  Predavanje nosi naslov “Logopedija in umetna inteligenca: vloga ChatGPT v logopediji” in bo potekalo v Medgeneracijskem centru Kranj.

Logopedija je veda, ki se ukvarja z diagnostiko in terapijo govornih, jezikovnih in glasovnih težav ter težav s požiranjem. Veliki jezikovni modeli, na primer ChatGPT, so v zadnjem času postali dobri pomočniki na veliko različnih področjih, tudi izven računalništva. Kako lahko logopedom pomagajo pri njihovih vsakodnevnih opravilih – diagnostiki in terapiji? Magistrica logopedije Ajda Óvári bo predstavila svoje raziskovalno delo na tem področju, ki ga je opravila pod mentorstvom docenta Gašperja Beguša na Univerzi Kalifornije, Berkeley.

Za ogled predavanja se je treba prijaviti do 3. aprila, najkasneje do 16. ure preko naslednje povezave: https://bit.ly/ajdaovari

Ajda Óvári je diplomirana kognitivna znanstvenica in magistrica logopedije. Dodiplomski študij je zaključila na Univerzi v Edinburgu, magistrski študij pa na University College London. Je ASEF štipendistka generacije 2021, ki je svoj raziskovalni obisk opravila jeseni 2023 na Univerzi Berkeley v Kaliforniji pri dr. Gašperju Begušu. Trenutno je zaposlena kot logopedinja v Angliji pri podjetju Magic Words Therapy, njeno delo obsega diagnostika in terapija otrok med 2 in 18 leti v različnih šolah in kliniki v pokrajinah Hertfordshire in West Essex.

ASEF mladi umi je serija poljudnoznanstvenih predavanj mladih, ki mlade spodbuja k predstavitvi svojega raziskovalnega dela ter pridobljenih izkušenj v okviru štipendijskega programa ASEF na način, ki je dostopen in razumljiv širši javnosti. ASEF se v projektu povezuje z lokalnimi organizacijami, ki delujejo v krajih, od koder prihajajo predavatelji. S sodelovanjem se želi doseči navezovanje in vključevanje mladih izobražencev v lokalno slovensko okolje.

Projekt podpirata Urad RS za mladino in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(Sreda) 18:00(GMT+02:00)

Lokacija

Medgeneracijski center Kranj

Cesta talcev 7, 4000 Kranj

Organizator

Skip to content