Back to Top

28mar18:00ASEF mladi umi: Frenk Dragar - Zaznavanje in žigosanje vsebine ustvarjene z umetno inteligenco

Podrobnosti dogodka

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje organizira poljudnoznanstveno predavanje, ki ga bo v četrtek, 28. marca ob 19. uri izvedel Frenk Dragar, štipendist ASEF generacije 2023, magistrski študent umetne inteligence na Univerzi v Utrechtu. Predavanje nosi naslov “Zaznavanje in žigosanje vsebine ustvarjene z umetno inteligenco” in bo potekalo v MCC (Mariborska cesta 2, 3000 Celje).

Besedila, slike, zvok in videoposnetki, ki jih ustvarja umetna inteligenca, postajajo za ljudi (in stroje) skoraj nerazločljivi. To ustvarja možnost zlorabe, kot sta kraja identitete in širjenje lažnih informacij. Kako delujejo generativni modeli umetne inteligence in kako lahko razločimo, katere vsebine so ustvarili?

Za ogled predavanja se je treba prijaviti do 28. marca, najkasneje do 18. ure preko naslednje povezave: https://bit.ly/frenkdragar

Frenk Dragar je magistrski študent umetne inteligence na Univerzi v Utrechtu (Nizozemska) ter diplomant računalništva in matematike na Univerzi v Ljubljani. V okviru programa ASEF Junior Fellowship je jeseni 2023 obiskal dr. Gašperja Beguša na UC Berkeley, kjer je raziskoval žigosanje generativnih govornih modelov.

ASEF mladi umi je serija poljudnoznanstvenih predavanj mladih, ki mlade spodbuja k predstavitvi svojega raziskovalnega dela ter pridobljenih izkušenj v okviru štipendijskega programa ASEF na način, ki je dostopen in razumljiv širši javnosti. ASEF se v projektu povezuje z lokalnimi organizacijami, ki delujejo v krajih, od koder prihajajo predavatelji. S sodelovanjem se želi doseči navezovanje in vključevanje mladih izobražencev v lokalno slovensko okolje.

ASEF povezuje in združuje slovenske znanstvenike in akademike po celem svetu.

“Nismo profesionalci, smo pa dobri v tem kar delamo!”, je geslo, ki Klub študentov občine Celje opiše kratko, a jedrnato. KŠOC je prostovoljno in nepolitično društvo, ki združuje študente in dijake z namenom povezovanja, informiranja in organiziranja mladinskih vsebin ter projektov v Upravni enoti Celje.

Projekt podpirata Urad RS za mladino in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(četrtek) 18:00(GMT+01:00)

Lokacija

Celjski mladinski center

Mariborska cesta 2, 3000 Celje

Organizator

Skip to content