Back to Top

28feb17:00CSCC Business Insights 2024 - 1. epizoda: Robert Kavčič

Podrobnosti dogodka

Kanadsko-slovenska gospodarska zbornica (CSCC) 28. februarja 2024 organizira prvo epizodo CSCC Business Insights 2024. Predavatelj bo Robert Kavčič, direktor Bank of Montreal in kanadski višji ekonomist. Predavanje nosi naslov “Gospodarski horizont: ekonomske perspektive; Analiza kanadskega gospodarstva, inflacija in obrestne mere”. Dogodek bo preko platforme Zoom potekal v angleškem jeziku, ob 18.00 po slovenskem času.

Eden najvidnejših kanadskih ekonomistov Robert Kavčič bo z občinstvom delil svoje znanje in analize na temo o kanadskega gospodarstva. G. Kavčič izvaja finančno svetovanje za večja podjetja ter svetuje kanadskim državnim inštitucijam na področju ekonomije. Osvetlil bo ključne vidike kanadskega gospodarstva, vključno z inflacijo, obrestnimi merami, delnicami, stanovanjskim trgom, ter vplivom na fiskalna gibanja v državi.

Kavčič je zaposlen pri Bank of Montreal in ima ključno vlogo pri analizi regionalnih gospodarskih in fiskalnih trendov v Kanadi in ZDA. Je avtor publikacij Provincial Monitor in State Monitor. Redno prispeva k publikacijam drugih oddelkov, vključno z Canada AM Notes, Focus in econoFacts. Spremlja tudi delniške trge z makroekonomskega vidika prek publikacije Global Equity Weekly. Kot reden komentator gospodarskih in finančnih gibanj se pojavlja tudi v medijih, kjer ga redno lahko zasledimo na programu postaj, kot so CBC, CNN, Bloomberg, Business News Network… Pred svojim prihodom v BMO je Robert delal v oddelku za raziskave pri kanadski
centralni banki (Bank of Canada). Diplomiral je iz ekonomije na University of Western Ontario in magistriral iz ekonomije na Univerza Carleton.

Predavanju bo sledil čas za vprašanja in odgovore, kjer bodo udeleženci imeli priložnost za neposreden pogovor s predavateljem.

Prosimo, da se za ta dogodek predhodno prijavite:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZckdOiuqjovE9HqkF4D7Onb6xu_7KeVO2_R

Po registraciji boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo s podatki o pridružitvi.

Več

Čas

(Sreda) 17:00(GMT+01:00)

Skip to content