Back to Top

10feb09:45Dan odprtih vrat 2023

Podrobnosti dogodka

Kam po maturi? Katere možnosti mi ponujajo univerze v Sloveniji? Kako naj se sploh vpišem na pravo fakulteto v Sloveniji?
Če nimaš odgovorov na ta in podobna vprašanja, ne skrbi, Klub zamejskih študentov bo poskrbel za to!
Klub združuje študente iz zamejstva, ki študirajo na slovenskih univerzah. Prizadevajo si, da bi svojim mlajšim sovrstnikom predstavili možnost nadaljevanja študija v Sloveniji, jim pomagali pri izbiri bodočega študija in pri celotnem postopku vpisovanja ter pri reševanju najrazličnejših dvomov in težav.
V ta namen, v sodelovanju in s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, že osmo leto zapored organizirajo Dan odprtih vrat, na katerem bodo vsem dijakom maturantom nudili ravno zgoraj omenjeno pomoč.
Končno po dveh letih bo dogodek ponovno zaživel v tradicionalni obliki v živo in sicer:
📌KJE? V prostorih slovenskega višješolskega centra v Gorici (ul. Puccini 14, 34170, Gorica, Italija).
📌KDAJ? V petek, 10. februarja 2023 ob 10.45 uri.
📌PROGRAM: dogodek bo sestavljen iz dveh delov.
Prvi del zajema:
– uvodne pozdrave;
– predstavitev študija v Sloveniji z našimi klubovci: pregledali bomo katere možnosti nudi Slovenija mladim maturantom iz zamejstva, kar bomo obogatili z našimi dragocenimi izkušnjami;
– predstavitev vseh štirih slovenskih Univerz
– predstavitev prijavno-vpisnega postopka na univerze v Sloveniji z vsemi pastmi in novostmi (potrebna dokumentacija, priznavanje v tujini pridobljene izobrazbe, vpisni roki, razlikovanje med
Slovenci s slovenskim državljanstvom in tistimi brez državljanstva ipd.)🤓
V drugem delu pa bodo maturantom na razpolago predstavniki slovenskih fakultet (profesorji oz. študenti), ki bodo na stojnicah podrobneje predstavljali posamezne študijske programe zainteresiranim študentom.
Pričakujejo te.

Več

Čas

(Petek) 09:45(GMT+01:00)

Lokacija

Slovenski višješolski center v Gorici

ul. Puccini 14, 34170, Gorica, Italija

Skip to content