Back to Top

02nov17:00Fotografska razstava Odnosi 5

Podrobnosti dogodka

V četrtek, 2. novembra 2023, bo ob 18. uri v Mladinskem centru Vrtojba odprtje skupinske fotografske razstave ODNOSI 5, ki jo je pripravil kurator Denis Volk. Razstavo sta organizirala KŠTM Šempeter-Vrtojba in Kulturno društvo za umetnost KONS iz Trsta v sodelovanju z Zavodom iManaLAB, podprla pa sta jo Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter ZKB Zadružna kraška banka Trst Gorica.

Na tokratni razstavi svoja videnja odnosov predstavljajo slovenski fotografinja in fotografi Gaja Golja, Jaka Jeraša, Aleksij Kobal, Branimir Ritonja in Andrej Vodopivec, slednji prihaja iz Italije, drugi iz Slovenije. Gre za peto razstavo v ciklu Odnosi, ki že tretje leto poteka na različnih lokacijah, redno pa v Mladinskem centru Vrtojba. V ciklu fotografskih razstav Odnosi s svojimi deli sodelujejo različni slovenski fotografi in fotografinje.

Odnosi so večna in nedokončana tema. Besedo odnos doživljamo kot besedo s številnimi pomeni in neštetimi primeri. Odnosi predstavljajo nas in naš obstoj ter obstoj drugih glede na nas ali na druge ali drugo, na vse ostalo, kar nismo mi. Odnosi predstavljajo vse naše življenje, življenjski prostor in okolje z živimi bitji. Brez odnosov ne bi obstajalo nič. Odnosi so … nekaj, kar ne-obstaja v fizičnem ali duhovnem smislu, ne nazadnje je tudi sama odsotnost odnosov odnos. Nepredvidljivi dogodki, denimo epidemija covid-19, naravne nesreče in humanitarne krize, korenito posegajo v življenje sedanjega časa z omejitvami, s preusmeritvami naše pozornosti, spremenjenim načinom življenja in vplivom na okolje. Vplivajo tudi na umetnike in njihovo delo. Vzpostavljajo se novi odnosi, ki pa se nenehno spreminjajo.

Razstava bo na ogled do 30. novembra 2023. Vstop je prost.
URNIK: od ponedeljka do petka med 8–12 in 13–16 ter po dogovoru (tel. 051 416 036)

Sodelovanje pri razstavi:
Zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Šempeter-Vrtojba (KŠTM Šempeter-Vrtojba)
Kulturno društvo za umetnost KONS iz Trsta
Zavod iManaLAB
Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
ZKB Zadružna kraška banka Trst Gorica

Več

Čas

(četrtek) 17:00(GMT+01:00)

Lokacija

Mladinski center Vrtojba

Ulica 9. septembra 72, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici

Skip to content