Back to Top

27mar09:00Matičina čezmejna gostovanja: Predstavitev knjige Ljubezen na daljavo

Podrobnosti dogodka

Prijazno vabljeni na predstavitev knjige prof. ddr. Marije Stanonik (ur.) Ljubezen na daljavo – Pisma moža ženi aleksandrinki v Egipt, ki bo v sredo, 27. marca 2024, ob 10. uri v Tržaškem knjižnem središču (Trg Oberdan 7, Trst, Italija).

Doslej je bilo vprašanje aleksandrinstva v prvi polovici 20. stoletja v več objavah obdelano predvsem z vidika žensk, tokratna monografija pa tej tematiki postavlja ogledalo z moške strani. Monografijo bodo v Tržaškem knjižnem središču v okviru njihovih jutranjih sredinih srečanj, tj. kave s knjigo, predstavili (so)avtorica in urednica prof. ddr. Marija Stanonik, urednica in vodja založbe pri Annales ZRS, znanstveni založbi Alenka Obid, dr. Aleksej Kalc, avtor poglavja v knjigi, in pomočnica tajnice-urednice Slovenske matice Zarika Snoj Verbovšek.

Dogodek soorganizirajo Tržaško knjižno središče, Annales ZRS, znanstvena založba (Znanstveno-raziskovalno središče Koper) in Slovenska matica. Dogodek sodi v cikel literarnih prireditev, ki ga finančno podpira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(Sreda) 09:00(GMT+01:00)

Lokacija

Tržaško knjižno središče

Trg Oberdan 7

Organizator

Skip to content