Back to Top

10mar13:00Virtualni dogodekNa stičišču vesolja, sveta in doma: Astrofizičarke od blizu

Podrobnosti dogodka

Svetovna mreža Univerze v Ljubljani (SMUL) organizira virtualno okroglo mizo, kjer bo govora o znanosti o vesolju v svetu in doma, znanstvenem delovanju v tujini, vračanjem domov in osvetlili položaj žensk v znanosti.

 

Na okrogli mizi bodo sodelovale dr. Andreja Gomboc, ki deluje na Centru za astrofizko in kozmologijo na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, dr. Dunja Fabjan, astrofizičarka in docentka na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani ter članica Astronomske skupine, dr. Klementina Fon Tacer, predsednica SMUL in docentka na Texas Tech University School of Veterinary Medicine ter mag. Tadeja Veršič, doktorska študenka na dunajski univerzi, ki se ukvarja z raziskovanjem temne snovi.

 

Raziskovalke bodo z vami delile svojo raziskovalno pot in raziskovalno področje, ki ga odkrivajo, svojo zgodbo in izkušnje z delovanjem v tujini in doma, vračanjem v Slovenijo, in osvetlile vključevanje in delovanje žensk v znanosti.

 

Okrogla miza bo potekala prek spleta, v petek, 10. 3. 2023, s pričetkom ob 14.00 uri. Za udeležbo na dogodku se je potrebno predhodno prijaviti prek obrazca na tej povezavi.

 

Dogodek je namenjen tudi dviganju zavedanja na področju enakosti spolov, ki spada med pomembne strateške usmeritve, tako v domačen kot tudi v mednarodnem visokošolskem in raziskovalnem prostoru. Tudi Univerza v Ljubljani je pripravila Načrt uveljavljanja enakosti spolov (NES), ki opredeljuje vizijo in poslanstvo Univerze v Ljubljani pri zagotavljanju enakosti spolov.

 

Vljudno vabljeni!

Več

Podatki o virtualnem dogodku

Dogodek je že zaključen!

Čas

(Petek) 13:00(GMT+01:00)

Skip to content