Back to Top

03mar19:00Odprtje spominske razstave "120-letnica tramvaja Trst-Opčine"

Podrobnosti dogodka

Slovensko stalno gledališče v petek, 3. marca, ob 19.00 vabi na odprtje spominske razstave 120-letnica tramvaja Trst-Opčine.

 

Tradicija bo rdeča nit večera, ki bo v Slovenskem stalnem gledališču ponudil dvojno doživetje. V petek, 3. marca ob 19.00 bo namreč odprtje spominske razstave o openskem tramvaju, kateri bo sledila ob 20.00 premiera nove koprodukcije SSG “Bajke in povesti o Gorjancih”. V prvem primeru gre za 120-letnico prevoznega sredstva, ki predstavlja povezavo z zgodovino in tudi s kulturo teritorija. Predstava pa črpa iz ljudskega zaklada, ki ga posreduje zbirka povesti Janeza Trdine iz leta 1888.

 

Razstavo prireja  Skd Tabor v sodelovanju s Skd Grad (Bani), Regionalnin centrom za vojaško zgodovino, društvom Ferstoria, društvom Museo-Stazione Trieste Campo Marzio, lokalnim odsekom Društva uporabnikov javnih sredstev. Nastala je za počastitev dolge zgodovine in mnogih zgodb, ki pričajo o navezanosti ljudi na openski tramvaj, ki je utelešal koncept »slow« potovanja izven časa, ko so ljudje ob pogledu na tržaški zaliv našle čas zase, za pogovor, za trenutek miru. Razstava prikazuje razvoj in spremembe tramvaja skozi čas v upanju, da bo čimprej ponovno na svojih tirih. Odprtje razstave bo spremljalo petje openskih pevcev moških zborov Tabor in Stane Malič. V naslednjih dneh in do konca sezone bo na ogled v vhodni avli Slovenskega stalnega gledališča od torka do petka z urnikom 10.00-14.00 in v urnikih odprtja blagajne za večerne in popoldanske predstave.

Več

Organizator

Slovensko stalno gledališče Trst

Skip to content