Back to Top

27mar17:00Okrogla miza: Priložnosti in izzivi umetne inteligence

Podrobnosti dogodka

Po 4-mesečnem poglobljenem delu znotraj tutorskih skupin ASEF v okviru programa Tutorstvo ASEF organizira prvo okroglo mizo z naslovom “Priložnosti in izzivi umetne inteligence”.

Okrogla miza bo potekala v sredo, 27. marca, ob 18. uri v Prešernovi dvorani na SAZU (Novi trg 4, 1000 Ljubljana) in preko Zooma.

Tutorstvo ASEF je program, ki zajema delo s štipendisti ASEF v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme, kar vodijo tutorji po posameznih področjih. V študijskem letu 2023/2024 je vsaka izmed štirih skupin izbrala enega od ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN). Delo na izbranih temah znotraj posameznih skupin bo predstavljeno pod naslovom okrogle mize ‘Priložnosti in izzivi umetne inteligence’.

Na okrogli mizi bodo tokrat z ugotovitvami, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, sodelovali štipendisti ASEF generacije 2023 iz treh tutorskih skupin:

  • Biokemija in kemija: Simona Gričar (tutor prof. dr. Zdenko Časar)
  • Računalništvo: Frenk Dragar (tutor prof. dr. Ivan Bratko)
  • Biologija in medicina: Lara Snoj (tutorka Ana Ramovš, dr. med.)

Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 27. marca, do 16. ure. Ob prijavi izberete vrsto udeležbe – na lokaciji ali prek Zooma. Zoom povezavo za dostop do okrogle mize bodo vsi prijavljeni udeleženci prejeli na elektronski naslov na dan dogodka. Prijavite se lahko prek platforme Eventbrite: PRIJAVITE SE

Dogodek se organizira s podporo Urada RS za mladino in Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(Sreda) 17:00(GMT+01:00)

Lokacija

Prešernovi dvorani, SAZU

Novi trg 4, Ljubljana

Organizator

Skip to content