Back to Top

14dec18:00Predstavitev družabnih iger Slovensko zamejstvo

Podrobnosti dogodka

Koliko poznate Slovenijo in njeno zamejstvo? Bi ju radi spoznavali preko družabne igre?

Rafaelova družba je izdala komplet didaktičnih iger z imenom Slovensko zamejstvo in Slovenija v 4 družabnih igrah, ki na prijazen in družaben način omogočajo široko ter poglobljeno poznavanje zamejstva, obenem pa to področje neprestano povezujejo s Slovenijo.
Vsaka od štirih iger nosi svoj naslov, saj tematsko pokriva svoje področje: Pri igri Ugani, kje igralci na nemi karti Slovenije in zamejstva poskušajo pravilno umeščati kraje, reke, jezera, gorske vrhove in nekatere druge geografske pojme. Ugani, kako nas seznani z zamejskimi narečnimi izrazi za obsežen nabor besed, igra Ugani, kdaj pa nas popelje med zgodovinske dogodke in osebe, pomembne za slovenski narod doma in v zamejstvu, od prazgodovine do danes. S terminologijo na področju slovenstva in zamejstva pa se seznanimo pri igri Ugani, kaj.
Opisane igre so zasnovane dovolj univerzalno, da lahko predstavljajo tako učni pripomoček za šolsko rabo ali pa običajno družabno igro, primerno za druženje v družinskem, prijateljskem ali kakem drugem krogu.

Igre bodo predstavili v sredo, 14. decembra 2022, ob 18h v Galeriji Družina, Krekov trg 1.
Pogovor z ustvarjalci bo vodil Matjaž Merljak, bo pa tudi priložnost, da igre preizkusite v živo.

Toplo vabljeni!

Več

Čas

(Sreda) 18:00(GMT+01:00)

Lokacija

Galerija Družina

Krekov trg 1, Ljubljana

Organizator

Rafaelova družba

Poljanska cesta 2 1000 Ljubljana, Slovenija

Skip to content