Back to Top

25okt18:00Predstavitev nemške izdaje »Popotnika po Zilji«

Podrobnosti dogodka

SPD Zila vabi na predstavitev nemške izdaje knjige Popotnik po Zilji. Avtorici Uši Sereinig in Polona Sketelj bosta predstavili obdelano in razširjeno izdajo vodnika z naslovom “Unterwegs durchs Gailtal/Zilji. Ein kulturgeschichtlicher Reisebegleiter das Untere Gailtal.” Predstavitev bo v sredo, 25. oktobra 2023, ob 18:00 v gostilni Stara pošta v Bistrici na Zilji (Hotel Alte Post, Feistritz a. d. Gail).

Spodnjo Zilji ne zaznamuje le štehvanje, edinstvena nošo in rej pod lipo, temveč tudi bogata slovenska kulturna zgodovina z narečjem, ki se še danes govori daleč proti zahodu do bližine Šmohorja. Od Roža in Podjune se razlikuje po pokrajini z obširnimi močvirnatimi travniki, razvito konjerejo in mogočnimi kmečkimi stavbami. Mnogi Ziljani so pustili neizbrisne sledi v domačem kraju in skupnem slovenskem kulturnem prostoru. To in mnogo več lahko odkrijete na 330 straneh novega »popotnika«.

Na dogodek se lahko prijavite do 24.10.2023 s sporočilom preko elektronske pošte zalozba@mohorjeva.at ali s klicem na 0463 56515-20.

Več

Čas

(Sreda) 18:00

Lokacija

Gostilna Stara pošta, Bistrica na Zilji

Feistritz an der Gail 19, 9613 Feistritz an der Gail, Avstrija

Organizator

SPD Zila

Skip to content