Back to Top

11jan10:00Predstavitev zbirke "Kaj vam pa jaz povem" skladatelja Egija Gašperšiča

Podrobnosti dogodka

Krščanska kulturna zveza vabi na predstavitev zbirke “Kaj vam pa jaz povem” skladatelja Egija Gašperšiča, ki se bo odvila v sredo, 11. 01. 2023, ob 11h v Tischlerjevi dvorani v Celovcu.

 

Monografija Egija Gašperšiča, prežeta z ljubeznijo do glasbe in koroške ljudske pesmi obsega kar 244 izbranih skladb iz 50. letnega ustvarjalnega obdobja. Gre predvsem za bogato zakladnico vokalne, pa tudi instrumentalne glasbe. Štiri knjige skladb spremlja zvezek z besedili, kjer spoznamo življenje in razvejano glasbeno delovanje Egija Gašperšiča, ki z omenjenimi skladbami nagovarja zares široko paleto glasbenikov izvajalcev, od pevcev in instrumentalistov za solistično in komorno muziciranje, pevskih pedagogov, učitelje in učence glasbenih šol, zborovodje, posredno pa tudi vsakovrstne sestavljavce kulturnih sporedov.

Zelo natančno in poglobljeno uredniško delo je bilo zaupano profesorju in raziskovalcu mag. Tomažu Faganelu, ki bo s skladateljem Egijem Gašperšičem tudi vodil pogovor o nastajanju monografije.
Delček opusa boste lahko začutili z interpretacijami vrhunskih glasbenic, mezzosopranistke Bernarde Fink in pianistke Ane Tijssen. Obeta se nam izjemno lep glasbeni dogodek.

 

Vljudno vabljeni!

Več

Čas

(Sreda) 10:00(GMT+01:00)

Lokacija

Mohorjeva hiša, Tischlerjeva dvorana

10.-Oktober-Straße. 25/1, Celovec, Avstrija

Organizator

Krščanska kulturna zveza

Viktringer Ring 26/3, 9020 Klagenfurt/Celovec, Avstrija

Skip to content