Back to Top

09feb18:00Srečanje pod lipami: evropski poslanec Franc Bogovič - evropska politika prehrane

Podrobnosti dogodka

Krožek za družbeno-politična vprašanja Anton Gregorčič v sodelovanju s Kulturnim centrom Lojze Bratuž vabi na Srečanje pod lipami, kjer bo gost evropski poslanec Franc Bogovič. Tema srečanja bo evropska politika prehrane.

Evropski poslanec bo spregovoril o kvaliteti hrane v EU, kako EU spodbuja pridelovanje hrane v članicah EU, kako EU lahko vpliva na uravnavanje cen prehrambnih pridelkov in kako je urejen uvoz hrane v EU. Spregovoril bo tudi, kako potekajo kontrole hrane ter kaj bo v prihodnosti s hrano, ki je pridelana iz žuželk. Pozornost bo usmerjena na vplive stanovskih organizacij, ki pridelujejo hrano na prehrambeno politiko EU in vplivih na prehrambeno politiko s strani držav članic EU. Pogovor bo tekel tudi o stanju hrane v Sloveniji in kako skuša Slovenija zaščititi domače proizvajalce hrane, npr. kmete. G. Bogovič bo razložil, zakaj kmetje protestirajo v več evropskih državah. Beseda bo tekla tudi o prihajajočih volitvah v Evropski parlament.

Franc Bogovič je po izobrazbi agronom, štirikrat zapored je bil župan občine Krško in dvakrat poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije. Letos zaključuje svoj drugi mandat v Evropskem parlamentu.

Več

Organizator

Krožek Anton Gregorčič

Drevored XX Septembra, 118 34170 Gorica

Skip to content