Back to Top

14sep17:15Tržaška osmica: Vožnja skozi čas med preteklostjo in prihodnostjo Trsta in njegovega obrobja

Podrobnosti dogodka

Stopite na popotovanje po Trstu in krajih slovenske prisotnosti. Tržaško obrobje skrbno čuva zgodbe slovenske delavske preteklosti. Podobo slovenskih krajev so spremenili urbanizacija, cementifikacija, novi prišleki, nove, včasih globalne, dinamike…

Boj proti izginjanju nekdanjih skupnosti se spopada s potrebo po novih pogledih. Nočemo se prepustiti nostalgiji, želimo pa ohraniti spomin, da ne bi pozabili. Iz spomina naj zacvetijo nove priložnosti. Stopite na čudežno osmico in poletite na potovanje iz preteklosti skozi sedanjost v prihodnost!

 

Zbirališče je ob 17.15 na parkirišču Bovedo v Barkovljah. Dogodek bo trajal približno dve uri. Število mest je omejeno, obvezna je predhodna prijava do srede, 13. 9., do 12.00 na št. (+39) 040635626 ali (+39) 3497068110 (tudi WhatsApp).

Udeleženci dogodka bodo sedli na starodobni tržaški avtobus (s številko osem), ta pa jih bo popeljal po delih Trsta, kjer so tradicionalno živeli Slovenci.

Po zaključku so udeleženci vabljeni na AperiSlofest v društvu v Barkovljah, kjer bo potekalo druženje v pričakovanju na začetek Festivala Slovencev v Italiji.

 

Povezuje: Ilija Ota

Prirejajo: mladi člani društev ZSKD in Pokrajinskega odbora ZSKD za Tržaško, v sodelovanju z Ad Formandum

Več

Čas

(četrtek) 17:15(GMT+02:00)

Lokacija

Parkirišče Bovedo v Barkovljah

34136 Barcola, Province of Trieste, Italija

Skip to content