Back to Top

27sep01:0003:00Večer slovenskega filma – "Polka! Film" v Clevelandu, Ohio

Podrobnosti dogodka

V okviru Slovenskih dnevov v Clevelandu 2022 vas vabimo na projekcijo filma “Polka! Film”.

 

Polka! Film spremlja, kako je polka v slovenskem slogu, znana tudi kot clevelandski stil, postala nacionalna senzacija in jo še danes uživajo po vsej državi. Za TV Slovenija je film napisal in pripovedoval Joe Valencic, ustanovitelj Polka Hall of Fame. Z vami bo delil zgodbe iz zakulisja nastajanja dokumentarca in vas popeljal po slovenskih soseskah, kjer se je pred stoletjem rodil edinstven zvok polke. Glasba je spravila Američane na ples po drugi svetovni vojni, ko je polka King Frank Yankovic dosegla milijone prodanih uspešnic. Stari filmski posnetki in fotografije oživijo preteklost polke.

 

Polka! Film vključuje nastope in intervjuje, od legend, kot so Joey Miskulin (Riders in the Sky), Walter Ostanek (Canada’s Polka King), Richie Vadnal in Cecilia Dolgan, do glasbenikov četrte generacije, kot sta Kim Rodick in Joey Tomsick.

 

Cleveland Plain Dealer kliče Polka! The Movie, “film, ob katerem boste hrepeneli po dimljeni klobasi in teptali med hodniki.” Mednarodni filmski festival v Clevelandu ga opisuje kot “Valentinovo polki. Ne zamudite niti enega; Polka! Film je prava poslastica.” 90-minutni dokumentarec je predvajan v slovenskem in angleškem jeziku s podnapisi v obeh jezikih. Film je za slovensko televizijo režiral Dušan Moravec.

 

To je brezplačen dogodek.

 

Več

Čas

(Torek) 01:00 - 03:00(GMT-05:00)

Lokacija

Konferenčni center Oswald Building

1000 Superior Avenue, Cleveland

Skip to content