Back to Top

05okt(okt 5)14:0006(okt 6)18:00XII. Konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije

Podrobnosti dogodka

Svetovni slovenski kongres (SSK) vabi na XII. Konferenco slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 5. in 6. oktobra 2023 v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije v Ljubljani.

Dogodka se bo udeležil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, gospod Matej Arčon, ki bo udeležence tudi nagovoril. Prav tako se bo konference udeležil predstavnik Kabineta predsednika Vlade RS.

Srečanje je v prvi vrsti namenjeno povezovanju in sodelovanju slovenskih zdravnikov v Sloveniji z rojaki, delujočimi po svetu. Konferenca je organizirana na strokovno visokem nivoju, tematsko privlačna in privabi širok krog udeležencev iz stroke in zainteresirane javnosti.

Zanimivi predavatelji iz sveta in Slovenije z mednarodnimi izkušnjami, bodo v uvodnih predavanjih in tematskih sklopih obravnavali naslednje teme:

• Poslanstvo slovenskega zdravnika
• Organizacija zdravstvenega sistema
• Strokovni razvoj medicine kot temelj sistema
• Spoprijemanje z izzivi v zdravstvu po pandemiji Covid-19
• Najnovejši dosežki slovenske medicine doma in po svetu
• Izzivi kadrovanja v zdravstvu in vračanje slovenskih zdravnikov iz tujine

Ob začetku konference bo izdan e-zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki bo na voljo na spletni strani Zborniki | Svetovni slovenski kongres (slokongres.com)

 

Organizator vabi zainteresirano publiko k udeležbi in razpravi. Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave. Več o dogodku in prijave na spletni strani www.slokongres.com

Dogodek bo potekal tudi preko spletne platforme Zoom.

 


O Svetovnem slovenskem kongresu

Svetovni slovenski kongres je društvo, ki je bilo ustanovljeno ob osamosvojitvi Slovenije konec junija 1991 in je odsev zgodovinskega trenutka, ki je povezal vse Slovence v času osamosvajanja Slovenije in njenega mednarodnega priznanja. Kongres se zavzema za vključevanje Slovencev v slovenski prostor; naj to pomeni preselitev, sodelovanje ali zgolj zanimanje za Slovenijo. Naloga društva je vzpostavitev plodnega odnosa med Slovenci in matično domovino, navezovanje stikov, novih vezi vzajemnosti in sodelovanja ter iskanja in vrednotenja skupnih interesov. Vrata SSK bodo vedno na široko odprta vsem, ki jih zanima delo civilne družbe za boljšo prihodnost vseh Slovencev, za nadaljnji razvoj demokracije in etičnih vrednot v Sloveniji.

Več

Čas

5 (četrtek) 14:00 - 6 (Petek) 18:00(GMT+02:00)

Lokacija

Zdravniška zbornica Slovenije

Dunajska c. 162, 1000 Ljubljana

Skip to content