Menu
Domov
Slovenci v zamejstvu
Slovenci po svetu
Novice
O uradu
Sestavine:
1 kg brkinskih jabolk
3 jajca
2 dl kraškega medu
2 dl mleka
150 g moke
1 limona, cimet, sol
2 žlici šetrajevega medu za preliv
maslo za pekač
Priprava:
Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10-15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
Po želji pokapljamo z medom.
X
Skip to content
Open toolbar
Orodja za dostopnost
Orodja za dostopnost
Povečaj besedilo
Povečaj besedilo
Pomanjšaj besedilo
Pomanjšaj besedilo
Črno-belo
Črno-belo
Poudari povezave
Poudari povezave
Berljiva pisava
Berljiva pisava
Ponastavi
Ponastavi
Izjava o dostopnosti
Izjava o dostopnosti