Back to Top

Sestavine:

  • 1 kg brkinskih jabolk
  • 3 jajca
  • 2 dl kraškega medu
  • 2 dl mleka
  • 150 g moke
  • 1 limona, cimet, sol
  • 2 žlici šetrajevega medu za preliv
  • maslo za pekač

Priprava:

  1. Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
  2. Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
  3. Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
  4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
  5. Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
  6. Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
  7. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10-15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
  8. Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
  9. Po želji pokapljamo z medom.