Menu
Domov
Slovenci v zamejstvu
Slovenci po svetu
Novice
O uradu
Sestavine:
Testo:
25 dag moke
4 žlice sladkorja
1 jajce
voda po potrebi
Nadev:
20 dag mletih mandljev
20 dag rozin
20 dag lipovega medu
1 dl ruma
limonina lupinica, cimet
Preliv:
2 žlici masla
izbrana kakovost
2 žlici medu
Priprava:
Zamesi gladko vlečeno testo, ki naj počiva najmanj pol ure.
Rozine namoči v rum in pusti stati vsaj 2 uri. Nato jih odcedi.
Iz sestavin za nadev zmešaj gosto maso in z njo namaži razvlečeno testo.
Testo zvij v zavitek, nato ga zavij v krpo in skuhaj v slani vodi.
Maslo in med rahlo segrej, da nastane gladka tekoča masa.
Z njo prelij kuhan štrukelj.
X
Skip to content
Open toolbar
Orodja za dostopnost
Orodja za dostopnost
Povečaj besedilo
Povečaj besedilo
Pomanjšaj besedilo
Pomanjšaj besedilo
Črno-belo
Črno-belo
Poudari povezave
Poudari povezave
Berljiva pisava
Berljiva pisava
Ponastavi
Ponastavi
Izjava o dostopnosti
Izjava o dostopnosti