Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo 17. novembra potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.
Ključna dejstva o letošnjem Tradicionalnem slovenskem zajtrku
- Letošnji slogan se glasi »Kruh za zajtrk – super dan!«
- Tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal 17. novembra, ko obeležujemo tudi dan slovenske hrane
- Na letošnjem tematskem plakatu je ilustracija Bogata in uboga sestra, ustvarjena izpod rok ilustratorke gospe Ančke Gošnik Godec
V obroke vključite 5 glavnih živil Tradicionalnega slovenskega zajtrka – kruh, maslo, med, mleko in jabolka. V tednu, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, lahko tako za malico v službi kot tudi doma uživate lokalno pridelano hrano, da podprete lokalne pridelovalce in čebelarje. Pet glavnih živil Tradicionalnega slovenskega zajtrka vključuje kruh, maslo, med, mleko in jabolka ali drugo lokalno sadje.
Vabljeni, da se akciji pridružite tudi Slovenci v zamejstvu in po svetu.
Več informacij o tradicionalnem slovenskem zajtrku lahko pridobite na spodnji spletni povezavi.
Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
Erjavčeva 15
1000 Ljubljana
tel: +386 1 230 80 00
fax: +386 1 230 80 17
E-pošta: urad.slovenci@gov.si
2022 © Vse pravice pridržane.