Back to Top

28feb17:30

Podrobnosti dogodka

Krščanska kulturna zveza, Katoliški dom prosvete Sodalitas in Prosvetno društvo Lipa vabijo na predavanje dr. Aleša Mavra z naslovom Prispevek Korošcev k slovenski zgodovini, ki bo v torek 28. februarja 2023, ob 18. 30 v Katoliškem domu prosvete v Tinjah.

 

Historia magistra vitae est. – Zgodovina je učiteljica življenja.
Včasih je treba pogledati nazaj, če hočeš videti naprej. To na prvi pogled nelogično pravilo je uporabno v vsakdanjem življenju.

 

Beseda o predavatelju
Dr. Aleš Maver je zgodovinar, latinist, politični analitik, publicist in prevajalec. Študiral je slovenščino, latinščino in teologijo. Diplomiral je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, doktoriral pa na Oddelku za zgodovino ljubljanske filozofske fakultete.

Je izredni profesor za zgodovino srednjega veka in lektor za latinščino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru ter profesor latinščine in teologije pri katedri za zgodovino Cerkve in patrologijo na Teološki fakulteti. Dejaven je tudi kot prevajalec, pisec člankov in kolumnist. Med drugim piše za koroško Nedeljo. Bil je odgovorni urednik revije Tretji dan in odgovorni urednik ter kolumnist spletnega magazina Časnik. Njegov opus obsega preko dvesto samostojnih del, prevodov in znanstvenih člankov. Je soavtor in urednik knjige Slovenec sem, ki je ob trideseti obletnici osamosvojitve izšla pri Mohorjanu na Prevaljah (2022).

 

Vljudno vabljeni!

Več

Čas

(Torek) 17:30(GMT+01:00)

Lokacija

Katoliški dom prosvete Sodalitas Tinje

Proštijska pot 1, 9121 Tinje, Avstrija

Organizator

Krščanska kulturna zveza

Viktringer Ring 26/3, 9020 Klagenfurt/Celovec, Avstrija

Skip to content