Back to Top

19mar14:00Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Pesem mladih 2023

Podrobnosti dogodka

Zveza cerkvenih pevskih zborov iz Trsta PESEM MLADIH 2023, revijo otroških in mladinskih pevskih zborov, ki bo v gledališču France Prešeren v Boljuncu v nedeljo, 19. marca, ob 15. uri – prvi koncert in ob 17. uri – drugi koncert .

V nedeljo, 19. marca, se bo vrnila na oder gledališča F. Prešeren največja tržaška revija otroških in mladinskih pevskih zborov. Priljubljena Pesem mladih, ki jo Zveza cerkvenih pevskih zborov prireja od leta 1971, bo po treh letih prisilnega premora zaradi pandemije in kritične situacije predvsem pri šolskih zborih ponovno zaživela v Boljuncu.
Tradicionalni, obsežnejši zborovski dogodki potrjujejo letos možnost nemotenega delovanja, otroški in mladinski zborovski svet pa je utrpel verjetno največjo škodo, zato organizatorji v osnovi pričakujejo manjšo udeležbo v primerjavi s prejšnjimi standardi. Tržaški zbori pa so prijetno presenetili z dobrim odzivom, saj se bo revije udeležilo enajst skupin. Revija ne bo maratonskega značaja, saj bodo zbori porazdeljeni na dva koncerta: prvi ob 15. uri, drugi ob 17. uri.

Najmlajši glasovi bodo odprli prvi koncert z nastopom otroškega vrtca Pika Nogavička in Mini OPZ Glasbene matice. Sledili bodo Glasbena kambrca, zbora osnovnih šol Virgil Šček in Albin Bubnič ter otroški zbor Fran Venturini.  Na drugem koncertu pa bo občinstvo lahko prisluhnilo petju zborov Vigred, Vasilij Mirk (Prosek-Kontovel), Stanko Gruden, A-Černigoj in zboru šole L.K.Gorazd-1.maj. Zbori so sprejeli povabilo organizatorjev, da so v svoj program vključili tudi eno skladbo iz nove zbirke ZCPz »Zapojmo pesem!« in so s tem pripomogli k vrednotenju ustvarjalnosti tržaških skladateljev, ki so sodelovali pri realizaciji tega založniškega projekta. Oba koncerta bo povezoval Ilija Ota, v dvorani pa bosta zbore poslušali dve strokovnjakinji za otroško zborovsko petje, Damijana Čevdek Jug in Katja Gruber, ki bosta na koncu na voljo vsem zborovodjem za pogovor o nastopih in koristne nasvete.

Več

Čas

(Nedelja) 14:00(GMT+01:00)

Lokacija

Gledališče France Prešeren v Boljuncu

Skip to content