Back to Top

07dec19:00ASEF mladi umi: Lucija Tacer - Mladi v politiki in demokratične inovacije

Podrobnosti dogodka

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) v sodelovanju z ELSA Ljubljana organizira poljudnoznanstveno predavanje, ki ga bo v četrtek 7. decembra ob 19. uri izvedla Lucija Tacer, štipendistka ASEF generacije 2022, diplomantka ekonomije in politologije na Univerzi Vanderbilt in univerzitetna diplomirana pravnica na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Predavanje nosi naslov “Mladi v politiki in demokratične inovacije” in bo potekalo v seminarski sobi (Seminar 5) Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Zakaj je pomembno, da smo mladi vključeni v politiko? Kakšne možnosti imamo v Sloveniji? Na podlagi osebne izkušnje izobraževanja v tujini, vrnitve v Slovenijo in študija slovenskega pravnega sistema bo Lucija Tacer predstavila svojo pot v politiko, kjer trenutno opravlja funkcijo poslanke v Državnem zboru. Poleg tega se raziskovalno ukvarja z vključevanjem državljanov in državljank v demokratične postopke, predvsem z nekaterimi manj pogostimi načini, kot so deliberativne mini-publike, ki bi lahko za Slovenijo predstavljale zanimivo priložnost in revitalizacijo volivk in volivcev.

Za ogled predavanja se je treba prijaviti do 7. decembra, najkasneje do 18. ure preko naslednje povezave: https://bit.ly/lucijatacer

 

Lucija Tacer je diplomantka ekonomije in politologije na Univerzi Vanderbilt in univerzitetna diplomirana pravnica na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Lucija opravlja funkcijo poslanke v Državnem zboru, kjer je podpredsednica Ustavne komisije in kot prvopodpisana dela na predlogu za spremembo Ustave Republike Slovenije na področju imenovanja sodnikov. Hkrati je aktivna na odborih za pravosodje, zunanjo in evropsko politiko ter zastopa glas mladih v parlamentu. Je soustanoviteljica Kluba mladih poslancev, v okviru katerega išče širši politični konsenz za vprašanja mladinske politike, med drugim na področju duševnega zdravja, štipendij in organizacije mladinskih svetov. Deluje tudi kot podpredsednica podmladka Svoboda Mladi. V svojem delu si prizadeva za spodbujanje aktivnega državljanstva, vključujoče družbe (proti diskriminaciji) in trajnostnega načina življenja. Pred vstopom v politiko je poleg študija vodila Evropsko društvo študentov prava (ELSA) Slovenija in Ljubljana ter predstavljala mlade v mandatu 2020/21 kot mladinska delegatka Slovenije pri OZN.

ASEF mladi umi je serija poljudnoznanstvenih predavanj mladih, ki mlade spodbuja k predstavitvi svojega raziskovalnega dela ter pridobljenih izkušenj v okviru štipendijskega programa ASEF na način, ki je dostopen in razumljiv širši javnosti. ASEF se v projektu povezuje z lokalnimi organizacijami, ki delujejo v krajih, od koder prihajajo predavatelji. S sodelovanjem se želi doseči navezovanje in vključevanje mladih izobražencev v lokalno slovensko okolje.

Več

Čas

(četrtek) 19:00(GMT+01:00)

Lokacija

Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani

Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana

Organizator

Skip to content