Back to Top

14mar(mar 14)19:0016(mar 16)17:00Cikel slovenskega filma v Italiji: Dokumentarni film Telo

Podrobnosti dogodka

Lepo vabljeni na tretji večer Cikla slovenskega filma v Italiji. Tokrat si boste lahko ogledali dokumentarni film Telo režiserke Petre Seliškar, ki popelje v skrivnosti človeškega telesa ter moči umetnosti in prijateljstva.

Opremljen z italijanskimi podnapisi bo na ogled 14. marca ob 20. uri v Hiši filma v Gorici ter 16. marca ob 18. uri v Krajinskem in pripovednem muzeju (SMO) v Špietru, kjer bo filmski večer potekal v sodelovanju z Inštitutom za slovensko kulturo (ISK). Cikel bo tokrat segel tudi na slovensko stran, saj bo 14. marca ob 12.45 projekcija tudi na Gimnaziji Nova Gorica. Tokratni dogodek cikla v Kinoateljeju pripravljajo v sodelovanju s produkcijsko hišo Petra Pan. Po projekcijah se bo občinstvo lahko srečalo z režiserko filma.

Režiserka je kar dve desetletji s kamero spremljala svojo prijateljico Urško, ki se pogumno spopada z redkimi avtoimunskimi boleznimi. Gledalce vodi skozi občutljivo zgodbo o življenju in notranjem svetu »med sanjami, resničnostjo in škodo, ki jo povzročajo bolezen in zdravila.« Dokumentaristka, prejemnica nagrade Darko Bratina iz leta 2008, v filmu prepleta mešanico intimnih pogovorov, osebnih arhivov in impresionističnih podob, razkrivajoč globoko človeško izkušnjo. Telo, ki je tudi letošnji dobitnik nagrade vesna za najboljši dokumentarni film na Festivalu slovenskega filma, ni le zgodba o bolezni, temveč o moči človeškega duha.

Skozi cikel v Kinoateljeju zaznamujejo letošnjo 25. obletnico podeljevanja nagrade Darko Bratina na festivalu Poklon viziji. Skupaj z gostjami in gosti praznujejo četrt stoletja nagrade, ki nosi sporočilo o transformativni, humanistični in poetični moči filmskih podob.

Več

Čas

14 (četrtek) 19:00 - 16 (Sobota) 17:00(GMT+01:00)

Organizator

Skip to content