Back to Top

27apr19:30Gostovanje orkestra Privatne univerze Gustava Mahlerja v Pliberku

Podrobnosti dogodka

V soboto, 27.4.2024, ob 19.30 bo v Kulturnem domu Pliberk gostoval Orkester Privatne univerze Gustava Mahlerja v Celovcu (Gustav Mahler Privatuniversität für Musik), ki bo izvedel koncert z naslovom Klasika na podeželju (Klassik am Land).

Orkester Privatne univerze Gustava Mahlerja v Celovcu je projektni orkester, ki ga sestavljajo študentke in študenti Univerze. Orkester šteje okoli 80 nadobudnih glasbenikov in združuje narodnosti celega sveta. V polni orkestrski zasedbi zadonijo instrumenti, katerih glasbeniki govorijo 15 različnih jezikov. Skoraj četrtina študentk in študentov prihaja iz Slovenije, ki v Celovcu izpopolnjujejo virtuozne instrumentalne glasbene veščine. V minulih letih je orkester že nekajkrat prestopil meje domače koncertne dvorane v Celovcu in je zaključne izpite študentov iz dirigiranja preselil v podeželsko okolje. Orkester je redno nastopal v Kulturnem domu v Pliberku. S koncertom želijo študentje približati klasično glasbo širšem krogu občinstva.

Pod vodstvom študentov dirigiranja na Gustav Mahler privatni univerzi za glasbo, bo orkester predstavil dela L. v. Beethovna (Egmont Uvertura), W. A. Mozarta (Koncert za rog št. 4, KV 495), F. Martina (Balada za flavto in orkester) in J. Brahmsa (Prva simfonija op. 68).

Spored

  • L.v. Beethoven Ouverture zu Goethes Trauerspiel „Egmont” op.84
  • W.A. Mozart Hornkonzert Es-Dur KV 495
  • F. Martin Ballade für Soloflöte, Streichorchester und Klavier
  • pavza
  • J. Brahms Sinfonie Nr. 1
  • Solistki (študentki GMPU): Maja Špilar (flavta) in Helena Pirker (rog)

Več

Skip to content