Back to Top

10mar13:30Koroška poje 2024

Podrobnosti dogodka

10. marca 2024 bo v Domu glasbe v Celovcu (Konzerthaus Klagenfurt) ob 14.30 potekal koncert Koroška poje. Gre za največjo pevsko prireditev Slovencev na Koroškem.

Letošnja izvedba bo še posebno mladostna, kajti koncert bodo tokrat oblikovali le mladinski zbori. Na odru se bodo predstavili Jamzi (Celovec), Skupina Sanje (Suha), Voxon Music Academy (Pliberk), Sweethearts (Dobrla vas), Lipov cvet (Velikovec), Zbor višje stopnje Slovenske gimnazije (Celovec) in Dečle Danice (Šentprimož), ki so jeseni 2023 kot najboljši ženski zbor zmagale na tekmovanju “Zbor leta” deželnega studia ORF. Iz Slovenije se bo pridružil Dekliški zbor Gimnazije Celje-Center, iz Italije pa Mladinski zbor Emil Komel (Gorica).

Posebnost koncerta je tudi ta, da je prav za to priložnost nastal projektni mladinski zbor “Mladina poje”, pri katerem sodeluje okoli 90 mladih iz vse južne Koroške. Tudi vodje projektnega zbora prihajajo iz vrst mladih. Zbor vodi Lucia Haab, pri tem ji pomagajo Tobias Mistelbauer, Veronika Lesjak, Alina Priebernig in Miro Müller. Na svojem prvem nastopu bodo mladi predstavili raznolik repertoar, v katerem bodo tudi novosti, ki so nastale izpod njihovih peres.

Pridite in podprite mlade pevke in pevce!

Več

Čas

(Nedelja) 13:30(GMT+01:00)

Lokacija

Dom glasbe v Celovcu

Organizator

Krščanska kulturna zveza

Viktringer Ring 26/3, 9020 Klagenfurt/Celovec, Avstrija
Skip to content