Back to Top

15feb17:00Kulturni dom Gorica: Slovenski kulturni praznik 2024

Podrobnosti dogodka

V okviru projekta »Čedermaci današnjega časa« in v sodelovanju s Kulturnim domom v Gorici ter združenjem »Il libro delle 18.03«, je kulturna zadruga Maja lansko leto dala pobudo za »Prešernova proslava nekoliko drugače«. Šlo je za proslavo, ki je bila še posebej namenjena našim sosedom italijanske in furlanske narodnosti, oziroma predstavitev dokumentarca »Po sledeh slovenske kulture«, ki sta ga pripravila Miran Košuta in Andrea Bellavite . Filmski zapis je posnel režiser Ivo Saksida, za tehnično obdelavo pa je poskrbelo podjetje Video-produkcija VP iz Nove Gorice.

Kot posebnost letošnje proslave, oz. dodatna vrednost projekta »Čedermaci«, pa bo, po zgledu lanske, obratna poteza: tokrat bo na vrsti pod geslom “Spoznavajmo soseda“, poseben poučni razgovor z naslovom »..Le sosed bo mejak…, oz. Po sledeh italijanske in furlanske literature v deželi Furlaniji Julijski krajni«.

Gosta letošnjega snidenja ob slovenskem kulturnem prazniku (nekoliko drugače) pa sta literarni zgodovinar in univerzitetni profesor Miran Košuta iz Trsta ter novinar Marko Marinčič iz Gorice.

Vstop prost.

Več

Čas

(četrtek) 17:00(GMT+01:00)

Lokacija

Kulturni dom Gorica

Ulica Italico Brass 20, 34170 Gorica, Italija

Organizator

Skip to content