Back to Top

15mar14:0016:00Pesem mladih 2024

Podrobnosti dogodka

Praznik otroškega in mladinskega petja v Trstu je pred vrati. V nedeljo, 17. marca 2024, bo Zveza cerkvenih pevskih zborov priredila 52. revijo Pesem mladih. Gledališče Prešeren v Boljuncu bo ponovno prizorišče tega priljubljenega dogodka, ki bo letos predstavil petje devetih pevskih skupin na treh starostnih stopnjah, od predšolskih otrok do najstnikov.

Organizatorji so porazdelili nastopajoče na dva koncerta zaradi varnostnih omejitev gledališča, ki onemogočajo masovno udeležbo publike na enem samem dogodku. Zato se bo prvi koncert pričel ob 15.00, drugi pa ob 17.00. Strokovni svetovalki na letošnjih revijah bosta priznani dirigentki in pedagoginji Damijana Čevdek Jug in Barbara Kovačič, ki bosta poslušali vse nastope in bosta na koncu vsake revije na voljo dirigentom in pedagogom za pogovor in koristne nasvete. Pesem mladih je namreč priložnost za srečevanje in povezovanje otroških in mladinskih skupin, a tudi za razmišljanje o delovanju in za kakovostno rast, saj je mnenje izkušenih kolegov dragocena pomoč in vir motivacije za nadaljnje pevske projekte.

Prvi koncert bodo odprli najmlajši otroškega vrtca Nabrežina in večstopenjske dolinske šole J.Pangerc, ki so si nadeli ime Male zvezdice. Sledili bodo otroški zbor Vigred iz Šempolaja, Mini OPZ Glasbene matice in otroški zbor Vasilij Mirk iz Proseka in Kontovela.

Na drugem koncertu pa bodo zapeli nekoliko starejši pevci: zbor osnovne šole Avgust Černigoj iz Proseka, zbor Celodnevne osnovne šole Pinka Tomažiča, Otroški zbor Fran Venturini (Domjo) in še mladinski pevski zbor Nižje srednje šole Simona Gregorčiča iz Doline. Na sporedu bodo najrazličnejše skladbe domačih in tujih avtorjev, letos s posebnim poudarkom na temo miru. Spored bo povezovala Zinajda Kodrič. Vstop v dvorano je prost do zapolnitve mest.

Več

Čas

(Petek) 14:00 - 16:00(GMT+01:00)

Lokacija

Gledališče France Prešeren v Boljuncu

Skip to content