Back to Top

09nov16:00Predstavitev pripovednega dela Eveline Umek: P'nče

Podrobnosti dogodka

Vljudno vabljeni na predstavitev pripovednega dela Eveline Umek z naslovom P’nče, ki bo v četrtek, 9. novembra 2023, ob 17. uri v dvorani Slovenske matice. Pogovor o knjigi, ki je izšla pri založbi Mladika, bodo oblikovali pisateljica Evelina Umek, filozof in pisatelj doc. dr. Igor Škamperle, ilustrator Štefan Turk in urednica založbe Mladika Nadia Roncelli.

Pripovedno delo P’nče sega v avtoričino otroštvo, v čas druge svetovne vojne v tržaškem predelu Sveti Ivan, kjer je na začetku 20. stoletja odraščal tudi pisatelj Vladimir Bartol. Avtorica je zgodbo svojega otroštva, v kateri se zrcali tragedija druge svetovne vojne in krivice, ki so prizadele slovenski živelj v Trstu, prikazala skozi otroške oči, kar ustvarja poseben odnos do obravnavanega zgodovinskega obdobja in takratne družbe. Knjigo bogatijo črno-bele slike ilustratorja Štefana Turka. »Punčka, ki so ji rekli P’nče, se je rodila nekaj mesecev pred drugo svetovno vojno. V najtežjih letih je doživljala negotovost, strah, obup in smrt. Kljub temu je z otroško milino živela življenje na mandriji, obdana z ljubeznijo družine in razkošjem narave.«

Dogodek soorganizirata Slovenska matica in Mladika ter je del prireditev, ki jih sofinancira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Čas

(četrtek) 16:00(GMT+01:00)

Lokacija

Slovenska matica

Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana

Organizator

MLADIKA

Ulica Donizetti 3 34133 Trst

Skip to content