Back to Top

08dec18:30Slovenski gledališki praznik v Mestnem gledališču v Celovcu

Podrobnosti dogodka

Vsako leto 8. decembra Krščanska kulturna zveza vabi na slovenski gledališki praznik v Mestnem gledališču v Celovcu. Začetki praznika segajo v leto 1962, ko je bila na odru Mestnega gledališča v Celovcu uprizorjena Miklova Zala. Od takrat se vsako leto v Celovcu srečajo gledalke in gledalci iz treh dolin Koroške in drugih krajev ob slovenski predstavi profesionalnih gledaliških hiš.

Letos bo ob 70-letnici ustanovitve Krščanske kulturne zveze decembra leta 1953 uprizorjena tragikomična glasbena satira »Frank V.« v izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Drama iz Maribora.

Predstava Frank Peti prikazuje zasebno banko, ki jo vodijo gangsterji. Da bi ohranili poslovanje, direktor Frank V., njegova žena in zaposleni počnejo najrazličnejše zločine. “Groteskna opera za igralce” Friedricha Dürrenmatta iz leta 1958 ni le spopad s finančnim svetom, temveč tudi obračun z družbo na splošno in ne prikazuje le družbe v gospodarski krizi, temveč tudi krizo njenih vrednot. Gre za eno najbolj kritičnih Dürrenmattovih dram, v kateri je družba druge polovice 20. stoletja (in, ne da bi avtor vedel, tudi družba 21. stoletja) neusmiljeno postavljena na pranger.

Prisrčno vabljeni na osrednjo gledališko predstavo Krščanske kulturne zveze v petek, 8. decembra 2023, ob 19.30 uri, v Mestnem gledališču Celovec.

Rezervacija vstopnic: +43(0)463-516243 ali na office@kkz.at

Več

Čas

(Petek) 18:30(GMT+01:00)

Lokacija

Mestno gledališče Celovec

Theaterpl. 4, 9020 Klagenfurt am Wörthersee, Avstrija

Organizator

Krščanska kulturna zveza

Viktringer Ring 26/3, 9020 Klagenfurt/Celovec, Avstrija

Skip to content