Back to Top

14mar18:00Srečanja pod lipami: Suzana Lep Šimenko

Podrobnosti dogodka

Krožek za družbeno-politična vprašanja Anton Gregorčič v sodelovanju s Kulturnim centrom Lojze Bratuž vabi na Srečanje pod lipami, kjer bo gostja predsednica komisije v Državnem zboru Republike Slovenije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Suzana Lep Šimenko. Spregovorila bo, kako osrednja slovenska zakonodajna institucija obravnava Slovence izven meja Republike Slovenije s posebnim poudarkom na Slovence v Italiji.

Komisija v Državnem zboru Republike Slovenije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu obravnava stanje Slovencev izven meja matične države. Sestaja se na rednih sejah, na katere so vabljeni tudi predstavniki Slovencev v zamejstvu in po svetu, ki lahko na začetku spregovorijo o temah, ki so vključene na dnevni red zasedanja komisije. Komisija nato predlaga ali spodbudi pristojne državne organe, naj podajo konkretne odgovore na obravnava vprašanja. Vsako leto Komisija skupaj s še drugimi pristojnimi državni organi prireja Vseslovensko srečanje.

Srečanje z naslovom “Državni zbor Republike Slovenije in Slovenci v Italiji” bo v četrtek, 14. marca 2024, ob 19. uri v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici.

Toplo vabljeni!

Več

Skip to content