Back to Top

22nov18:00Sredi domovine, večer z izseljenskimi ustvarjalci: Natko Štiglić

Podrobnosti dogodka

Vljudno vabljeni na novembrski večer z izseljenskimi ustvarjalci Sredi domovine.

Tokrat se bo predstavil Natko Štiglić, nadarjen kitarist, mladi raziskovalec in član Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki. S prelepimi zvoki svoje kitare nas bo razveselil v sredo, 22. novembra 2023, ob 18. uri na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (Erjavčeva 15, Ljubljana).

Pogovor z gostom bo vodila državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.

Natko Štiglić je bil rojen leta 1997. Iz rodnih Selc pri Crikvenici na Hrvaškem, ga je pot najprej vodila na Reko, kjer je že kot srednješolec postal član Kulturno prosvetnega društva Bazovica. Z družino so bili vedno precej navezani na Slovenijo, ki so jo mnogokrat tudi obiskovali. Ljubezen do kitare ga je v študentskem obdobju tako pripeljala v Ljubljano, kjer je zaključil dodiplomski in magistrski študij na Akademiji za glasbo. Mlad nadobudni kitarist se lahko pohvali s številnimi uspehi, leta 2013 je osvojil 3. nagrado na mednarodnem tekmovanju Enrico Mercatali v Gorici (Italija), isto leto tudi 2. nagrado na mednarodnem tekmovanju Dr. Jovan Jovičić v Novem Sadu (Srbija), leta 2014 je osvojil 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Porečki tirando v Poreču (Hrvaška). Z veseljem se je vedno odzval na povabila za nastope, tako je s svojo kitaro obogatil marsikatero prireditev doma in v tujini. V želji po novem znanju, se je vpisal še na magistrski študij kulturologije na Fakulteti za družbene vede, ki ga je lansko leto prav tako zaključil. Svojo izobraževalno pot v Ljubljani nadaljuje na doktorskem študiju mednarodnih odnosov in diplomacije, kot mladi raziskovalec na Inštitutu za narodnostna vprašanja. Še naprej je aktiven v društvu na Reki, kjer med drugim poučuje tudi slovenščino tamkajšnje najmlajše.

V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.

 

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

* * *
Veseli bomo vaše potrditve udeležbe na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si.

Več

Čas

(Sreda) 18:00

Lokacija

Urad Vlade RS za Slovnece v zamejstvu in po svetu

Erjavčeva 15, Ljubljana

Organizator

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Erjavčeva 15, 1000 Ljubljana

Skip to content