Back to Top

13sep18:00Sredi domovine, večer z izseljenskimi ustvarjalci: Oskar Molek

Podrobnosti dogodka

Vljudno vabljeni na septembrski večer z izseljenskimi ustvarjalci Sredi domovine.
Svojo razstavo fotografij z naslovom Mikrokozmos Buenos Aires – Ljubljana 1986 – 2023, ki jo bomo ob tej priložnosti odprli v avli urada, nam bo predstavil argentinski Slovenec, fotograf, publicist, raziskovalec in profesor Oskar Molek.
Po sledeh svojega ustvarjanja nas bo popeljal v sredo, 13. septembra 2023, ob 18. uri na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (Erjavčeva 15, Ljubljana).
Pogovor z avtorjem razstave bo vodila novinarka, sodelavka Združenja Slovenska izseljenska matica Blanka Markovič Kocen.
Oskar Molek, ki prihaja iz Buenos Airesa v Argentini, je potomec predvojnih migrantov, očeta Belokranjca in matere Primorke. Rojen je bil leta 1950 v Vincente Lópezu v pokrajini Buenos Aires. V letih med 1982 in 1987 je bival v Ljubljani, kot štipendist Slovenske izseljenske matice, kjer je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani študiral Etnologijo in na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani obiskoval predavanja dr. Tomaža Brejca »zgodovina sodobne umetnosti«. Fotograf samouk, ki se je s fotografijo prvič pobliže spoznal skupaj z Alešem Gačnikom med študijem etnologije v Sloveniji, se je kasneje v Argentini udeležil delavnice Hectorja Cartierja, prav tako je obiskoval seminarje in izpopolnjevalne tečaje fotografije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Buenos Airesu skupaj s številnimi priznanimi fotografi. Njegove fotografije so bile objavljene v revijah, katalogih in medijih tako v Argentini kot v Sloveniji. Oskar Molek je publicist, učitelj, raziskovalec, profesor in posredovalec fotografije, že več desetletij namreč posreduje fotografijo in znanje o fotografiji tako mladim prihodnjim fotografom kot ljubiteljem fotografiranja v Buenos Airesu. Vir: Združenje SIM
V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.
Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!
* * *
Veseli bomo vaše potrditve udeležbe na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si.

Več

Čas

(Sreda) 18:00(GMT+02:00)

Lokacija

Urad Vlade RS za Slovnece v zamejstvu in po svetu

Erjavčeva 15, Ljubljana

Skip to content