Back to Top

06mar19:00Večer z Marijem Čukom na Oslavju

Podrobnosti dogodka

Po predstavitvah na Tržaškem in v Celovcu bo založba Mladika pripravila srečanje z Marijem Čukom in njegovima zadnjima knjigama tudi na Goriškem. Šlo bo za prijetno druženje ob dobri književnosti, ki se bo zgodilo v ponedeljek, 6. marca, ob 19. uri v prostorih kleti Fiegl na Oslavju.

 

Vse gube ljubezni je Čukova pesniška zbirka z nemškim prevodom Alle Fugen der Liebe, ki bo predstavljala besedno umetnost slovenske narodne skupnosti v Italiji na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu, kjer bo Slovenija častni gost. Zbirka prinaša dvojezični izbor Čukove poezije in pa najnovejše verze.

Veliko zanimanje vzbuja predvsem pred nekaj dnevi natisnjen roman Fojba. Po uspešnici Črnem obroču se Čuk v svojem najnovejšem delu loteva zelo občutljive vsebine, ki še vedno razdvaja in čustveno, ideološko ter politično bremeni tudi sedanjost. Fojba je roman o resnici in pravici, o vzrokih in posledicah, predvsem pa gre za obsodbo nasilja. Nasilje močno prizadeva družbo in hkrati intimo posameznika.

Na večeru v kleti Fiegl, ki že po tradiciji gosti predstavitve Čukovih novitet, bodo poleg pisatelja sodelovali še Mladikina urednica Nadia Roncelli, igralka Tjaša Ruzzier z branjem poezije in virtuoz na kitari Marko Feri. Večer na Oslavju bo tudi poklon bližajočemu se osmomarčevskemu praznovanju.

Več

Čas

(Ponedeljek) 19:00

Lokacija

Klet Fiegl na Oslavju

Lenzuolo Bianco 1, Oslavje, 34170 Gorica

Organizator

MLADIKA Ulica Donizetti 3 34133 Trst

Skip to content