Na Japonskem deluje majhna vendar zelo dejavna skupnost Slovencev in potomcem Slovencev, ki pripravljajo različne dogodke. Tesno sodelujejo tudi s slovenskim veleposlaništvom na Japonskem.
V Sloveniji vsako leto tretji petek v mesecu novembru praznujemo dan slovenske hrane, ki ga že deset let zapovrstjo pričnemo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Kljub temu, da je letos precej drugačno leto, je prav, da obeležimo ta dan, ki
Pri Slovensko-japonski prijateljski skupini so pripravili virtualno praznovanje sv. Martina. Člane skupine na začetku videa nagovorita predsednica skupine in veleposlanica RS v Tokiu Ana Petrič Polak, nato sledijo glasbene točke v izvedbi japonskega harmonikarja Anzai Hajime Anžeja in citrarke Monike Rožej
Slovensko-japonska prijateljska skupina je ob praznovanju dneva državnosti organizirala kulinarični natečaj, na katerem so sodelovali slovenski in japonski člani skupine. Ker se letos zaradi Covid-a 19 niso mogli zbrati na proslavi, so udeleženci doma pripravili slovenske jedi in organizatorjem poslali fotografije
Slovensko-japonska prijateljska skupina
Majhna slovenska skupnost s sedežem v Tokiu prireja kulturne, družabne in občasno športne dogodke, večinoma v sodelovanju z veleposlaništvom RS.
Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
Erjavčeva 15
1000 Ljubljana
tel: +386 1 230 80 00
fax: +386 1 230 80 17
E-pošta: urad.slovenci@gov.si
2020 © Vse pravice pridržane.