Izšla je tretja oddaja letošnje sezone kulinaričnega mostu, tokrat se predstavlja kranjska klobasa.
Svetovni slovenski kongres v letu 2024 nadaljuje s povezovanjem starejše in mlajše generacije slovenskih rojakov ob spoznavanju in pripravi značilnih slovenskih jedi. Skozi projekt Kulinarični most med Slovenijo in rojaki po svetu predstavljajo slovenske jedi, ki so se ohranile med slovenskimi rojaki po svetu in kako jih ti še vedno pripravljajo.
V tretji oddaji druge sezone Pavel Barborič iz Indianapolisa v ZDA razloži, kako delajo kranjske klobase. Poleg tega etnolog prof. dr. Janez Bogataj predstavi zgodovinsko ozadje jedi in njene različice. Oddajo vodi Mateja Feltrin Novljan.
Prisrčno vabljeni k ogledu nove oddaje (klik na spodnjo spletno povezavo).
Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
Erjavčeva 15
1000 Ljubljana
tel: +386 1 230 80 00
fax: +386 1 230 80 17
E-pošta: urad.slovenci@gov.si
2022 © Vse pravice pridržane.