Svetovni slovenski kongres v leto 2024 nadaljuje s projektom "Kulinarični most med Slovenijo in rojaki po svetu".
V novi, drugi sezoni, nadaljujejo s povezovanjem starejše in mlajše generacije slovenskih rojakov ob spoznavanju in pripravi značilnih slovenskih jedi. Skozi projekt predstavljajo slovenske jedi, ki so se ohranile med slovenskimi rojaki po svetu in kako jih ti še vedno pripravljajo.
Prvi videoposnetek druge sezone prikazuje pripravo jabolčnega štrudlja izpod rok Pavla Barboriča iz Indianapolisa v ZDA. V projektu tudi tokrat sodeluje etnolog dr. Janez Bogataj, ki predstavi jed in njeno zgodovinsko ozadje. Oddajo vodi Mateja Feltrin Novljan.
Lepo vabljeni k ogledu prvega videoposnetka nove sezone (klik na spodnjo spletno povezavo)
Vabljeni tudi k ogledu prve sezone, v kateri so se predstavili rojaki iz Argentine in pripravili potico, štruklje in kremšnito.
Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu
Erjavčeva 15
1000 Ljubljana
tel: +386 1 230 80 00
fax: +386 1 230 80 17
E-pošta: urad.slovenci@gov.si
2022 © Vse pravice pridržane.